Ringer Spy Kaartinin sent in this Finnish article about Viggo From Iltalehti.fi (Note: the article will only be on the site on 3/19/04, there is no archive.)

Taru sormusten herrasta – tähden paljastus

Viggo Mortensen etsii suomalaista tyttöystäväänsä

Nelosen 4Pop-ohjelma haastatteli näyttelijä Viggo Mortensenia viime viikolla Tukholmassa. Sunnuntaina Taru sormusten herrasta -tähti kertoo television välityksellä etsivänsä suomalaista ex-tyttöystäväänsä.

Tässä jutussa myös:

Taiteellinen monilahjakkuus

– Viggo Mortensen puhui Lena- tai Lina-nimisestä naisesta, jonka kanssa hän oli nuorempana seurustellut, eli ilmeisesti suomalaisittain Leenasta tai Liinasta, kertoo 4Pop-ohjelman tuottaja Laura Asuntila. Asuntilan mukaan Taru sormusten herrasta -elokuvatrilogian Aragornina tunnettu tähti oli tosissaan “hakuilmoituksen” kanssa.
– Toimittajamme Eriikka Käyhkö pääsi tähden kanssa samalle aaltopituudelle. Jos oikea tyttö löytyy, häntä pyydetään ottamaan yhteys Viggoon Eriikan kautta, tuottaja etsintäkuuluttaa. New Yorkissa syntyneen ja nuoruudessaan Venezuelassa, Argentiinassa ja
Tanskassa asuneen Viggo Mortensenin äiti on amerikkalainen, isä puolestaan tanskalainen. Mortensen nousi tähdeksi vasta Taru sormusten herrasta – elokuvatrilogian myötä, mutta miehellä on takanaan pitkä näyttelijäura. 45-vuotiaalla Mortensenilla on tärkeä rooli muun muassa elokuvissa Todistaja, The Indian Runner, Carlito’s Way ja Purppuravyöhyke. Hän näytteli myös Renny Harlinin Hollywood-esikoisessa Vankila.

Taiteellinen monilahjakkuus

Viggo Mortensen on taiteellinen monilahjakkuus, joka näyttelemisen ohella harrastaa valokuvausta, runoja ja maalausta. Hän soittaa myös pianoa ja on julkaissut kolme jazz-albumia.
– Pidän yksin olemisesta, kun maalaan, kirjoitan, matkustan tai vaellan metsässä. Mutta elokuvia tehdessä on pakko olla toisten kanssa koko ajan, Mortensen on pahoitellut Aftonbladetin haastattelussa. Miehellä on teini-ikäinen Henry-poika purkautuneesta avioliitosta punk-laulaja Exene Cervenkan kanssa.
– Olemme Henryn kanssa hyviä ystäviä. Teini-ikäisenä nuorena miehenä hän ei juurikaan välitä saamastani julkisuudesta, mikä on mielestäni vain hyvä asia. Hänen täytyy saada olla oma itsensä eikä vain kuuluisan isänsä poika – ja onneksi hän onkin, Mortensen on kiitellyt. Tanskalaistähden seuraava elokuva on tositarinaan pohjautuva Hidalgo. Saudiarabialaiseen hevoskilpailuun lähtevästä ratsulähetistä kertova draama saa Suomen ensi-iltansa 2. huhtikuuta.
Myös 11 Oscaria voittanut Kuninkaan paluu pyörii edelleen elokuvateattereissa.

JUUSO RÄSÄNEN

c. 2004 Iltalehti.fi